perjantai 3. maaliskuuta 2017

Arkielämää, rutiineja ja sairauksia

Uuden paikan eksoottisuus alkaa pikkuhiljaa muuttua uudeksi normiksi, kun aikaa reissata ei juurikaan ole. Sen sijaan viimeisiä viikkoja on rytmittänyt kouluun kirjoitettavat raportit sekä pienimuotoinen sairastelu; kuluva viikko on pyhitetty levolle poskiontelotulehduksen parantamiseksi. Lisäksi on selvinnyt, että viisaudenhampaani ovat tulossa tasan 90 asteen kulmassa normaaliin verrattuna. Ja että Kela korvaa hammaslääkärikäynnistä n. 20 % ja antibiooteista 0 %. Ei siis kannata sairastua ulkomailla.

Aloitetaan tässäkin kirjoituksessa koulunkäynnillä. Viimeksi kun täältä kirjoittelin, oli kurssien ensimmäinen vaihe eli yksin tehtävät raportit juuri loppumaisillaan. Sen jälkeen alkoi toinen vaihe, eli ryhmätyöt.

Voi pojat.

Kaikissa töissä se viimeistelyvastuu tuntui luonnostaan vierivän tiettyyn suuntaan. Suomeksi tarkoitti siis pääasiassa ryhmäläisten englannin kielen ja asiavirheiden korjaamista, lähteiden tsekkaamista ja kokonaisraportin jäsentelyä. Panostaa kyllä piti, ja yksi kaveri saattaa ongelmiin; 2 tuntia ennen deadlinea mitään muuta panostusta ei ollut tullut kuin suorat kopiot nettisivujen materiaaleista. Muutenkin sopeutuminen on edelleen hankalaa kun meininki luokassa on kuin ala-asteella ja opiskelijoilta odotetaan sellaisten taitojen soveltamista, joita heillä ei ole. Onneksi tätä blockia on jäljellä enää viikko, jonka jälkeen vuorossa on kahden viikon vapaat :) Heti ensi viikon alkuun pitää valita seuraavan blockin oppiaineet. Konsultointi on käynnissä, kun yritän selvittää kokeneemmilta opiskelijoilta helppoja kursseja.

Esimerkki heppujen englannin taidosta. P.S. Akateeminen raportti ja yhtäkään noista lähteistä ei enää kysellessä löytynyt mistään. 

Koulun ulkopuolella homma sujuu ihan mukavasti. Harmonia kämppisten kanssa on edelleen voimissaan ja olemme alkaneet kutsua porukkaamme nimellä "Crootons" eli leipäkuutio-väännelmä. Asumme siis Don Croot Streetillä, voinette arvata keneltä tämä sanaleikki on lähtöisin. Huhtikuulle olemme suunnitelleet viikonloppureissun Coromandeliin. Homma sujuu.

Paljon muuta raportoitavaa ei ole. Kiinalainen uusivuosi oli ja meni, pari päiväreissua on tullut tehtyä esimerkiksi Rangitoton saarelle Aucklandin edustalla. Tatuointiaika on varattuna huhtikuulle, vaikuttaa hyvältä kuvalta mitä on tulossa. Suunnitteluvaihe vaihdon jälkeiselle reppureissaamiselle on käynnissä. Kohokohtana kaikesta oli kyllä intialainen Holi-festivaali, jossa kävimme viettämässä krapulapäivää. En muista milloin olisi ollut festareilla selvinpäin noin hauskaa! Homman nimi oli se, että heiteltiin maalia toistemme päälle ja samalla kuunneltiin musiikkia festarimeiningillä. Alapuolella muutama kuva näistä häppeningeistä. Seuraavan kerran kirjoittelen varmaankin lomien loputtua. Silloin kerrottavaa kyllä riittää, kun takana on viikon kiertely sekä Uuden-Seelannin eteläsaarella että länsinaapurissa Australiassa. Cheers!

Näkymät Rangitoton, Aucklandin alueen uusimman tuoreimman tulivuoren, kraaterin reunalta.

Kaikki rinteet olivat täynnä vulkaanista kiveä, joista huokui vieläkin lämpöä. Kuuma mesta

Väliin katutaidetta Morningsiden juna-aseman hoodseilta

Creepy sheep, Auckland Lantern Festival


Pinkviinejä, lyhtymyodossa

Pan-fried-da

Näillä lyhtyfestareilla oli vaikka minkälaisia tuikkuja
Crootons @ Holi; Adnanin takaraivo, Sivv ja Tim

Paitaa en ole pessyt vieläkään :)

Maalipölyä ilmassa

Loppukevennyksenä englanninkielinen vitsi:

We went to a bar with my mates and noticed that it was really hot in there. They told us that the air conditioning was out, because it got broken during scheduled maintenance.

I bet the maintenance guy must have said "Whoopsie-d-AC."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti